Pod pokličkou

26. ledna 2014 v 10:08 | Květa |  Kuchyně
U nás se prostě musí jíst i o víkendu. Co se dá dělat!
Tak co si dnes upéct "maso pod zemákama" ? Je to jednoduché, nemusím celé dopoledne krájet, dusit, míchat, Naskládám všechno do brutvanu, zapnu troubu troubici a je to.

Tady už na mne čeká moje věrná, nikterak opomíjená společnice zástěra, bez které neudělám při vaření ani ťuk...
Ušila jsem si ji před Vánocema a doplnila tak jejich celkový stav na sedm kousků....


A teď k tomu kuchtění...
Do brutvanu - pekáčku, naskládám anglickou slaninku, nebo něco podobného, přidám mírně nakleopanou, osolenou, opepřenou a pokmínovanou kotletku.....


....ještě pokrájenou cibuli a kdo má rád tak i česnek.....


.....pak už jenom pokrájené brambory, množství si určí každý sám, zase posolím a pokmínuju, mírně posypu paprikou a dám zapékat.
Brutvánek zakryju alobalem, aby se to celé dokonale propeklo a brzy nevysušilo.
Já jsem zapomněla dát na maso čenek, poskládala jsem ho až na brambory, ale nebylo to "ono"..

Nutno ještě podotknout, že někdo ke konci pečení celé toto dílko zalévá smetanou, ale to já nemusím..


Tak jsem naservírovala talíře a do misky dala červenou řepu, která je k tomuto jídlu vynikající...


Manželovi jsem přidala, na poslední chvíli, srdíčkové vajíčko. Jen jsem zkoušela, jak bude vypadat, neměla jsem větší formičku, byl to jen pokus....


Takový byl náš sobotní oběd. Protože zbylo ještě k večeři, nemusela jsem se už o nic starat a tak jsem odpoledne doplétala pro Bertíka vestu...

Mějte se krásně a prožijte v pohodě mrazivou neděli!

Vaše Květa

 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Ema Ema | E-mail | Web | 26. ledna 2014 v 11:29 | Reagovat

Kdepak, jíst se musí. A každý tip na vaření je vítaný. Ještě když je to chutná rychovka. :-P  :-)
Přeji pěknou sluníčkovou neděličku.:-)

2 Alis Alis | Web | 26. ledna 2014 v 11:35 | Reagovat

Ahoj Květuško, mńam :-) Podobný bramborový pekáček také dělávám. A někdy jen samotné zapečené brambory se smetanou :-) Květuško,měj se moc hezky!

3 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 26. ledna 2014 v 11:44 | Reagovat

Květuško, tohle taky dělávám, někdy z vepřového, někdy z kuřecího masa. Je to opravdu výborné. Přeji hezkou neděli. :-)

4 Zuzana Zuzana | E-mail | 26. ledna 2014 v 11:56 | Reagovat

a je to dobré z i rybího filé:-), většinou dám rybu nahoru na brambory a pak posypu strouhaným sýrem. Hezkou neděli. Zuzana

5 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 26. ledna 2014 v 14:15 | Reagovat

Pátek, svátek nebo víkend, stále se vaří, holt jíst se musí. Já dnes na přání dělala pečené kuřecí s knedlíky, a zelím. Ta tvoje dobrotka vypadá dobře a je z jednoho pekáčku, takové vaření mám ráda. :-)

6 Miloslava Miloslava | Web | 26. ledna 2014 v 14:48 | Reagovat

Květuš výborný nápad,já jsem dělala pečené masíčko na cibuli,té bylo dosti asi 4 větší,na to jsem nakrájela libovější krkovičku,posolila,okmínovala,dala trošku ostré červené papriky a upekla-jasně trošku podlité vývarem a k tomu byla bramborová kaše.
PS:paní něco přijde emailem-nemazat!!!pa :-D  :-D

7 Jája Jája | E-mail | Web | 26. ledna 2014 v 15:04 | Reagovat

to vypadá úchvatně, včera jsem nevařila manža byl v práci ale dneska byla polévka s játrovou zavářkou a bramborové placky... :-)

8 Kitty Kitty | E-mail | Web | 26. ledna 2014 v 15:22 | Reagovat

Taky to občas dělávám. Jsme dva, bývá to na dvakrát, jako včera a dnes krůtí křídla s bazalkou. K tomu na popití zase odšťavněnou cukrovku, červenou řepu, jablíčka a mrkev. Je to podšprajc na imunitu, ale to umývání mašiny! Hezkou neděli nad dobrou krmí ti přeju...

9 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | E-mail | Web | 26. ledna 2014 v 15:56 | Reagovat

Červenou řepu s křenem, vše v syrovém stavu jsme měli Květo dnes také, k tomu krůtí řízek. Naše maminky a babičky věděly proč zástěry do kuchyně viď? :-)

10 helena-b helena-b | Web | 26. ledna 2014 v 15:58 | Reagovat

Ahoj, konečně jsem se po rušném víkendu dopídila k počítači. Že šiješ zástěry, to jsi se mi nepochlubila. Každopádně ta vystavená je moc pěkná. Masíčko na tento způsob jsme ještě doma nezkoušeli, ale určitě to napravíme, na talíři to vypadá moc dobře. Moc všechny zdravím. ;-)  :-)

11 ajka ajka | Web | 26. ledna 2014 v 16:56 | Reagovat

Takové dobroty můžu ;-)  :-)

12 Ježurka Ježurka | Web | 26. ledna 2014 v 17:39 | Reagovat

No, také jsem dnes pekla maso, ale měli jsme vepřo - knedlo - zelo. To já mohu a nejraději peču libový bůček. Ale toto může být také dobrůtka, určitě to někdy zkusím, všechno, co jsi tam dala, to můžu a jak! A vaření - to mi nevadí, vařím ráda, ale přiznávám, že odjakživa bez zástěry a ani nevím proč. :-)

13 ohnice ohnice | Web | 27. ledna 2014 v 0:10 | Reagovat

Květuško s chutí jsem se zasmála těm tvým sedmi zástěrkám,tak se mi to zalíbilo.Ta bašta co si dělala je moc dobrá mohu vřele doporučit taky to někdy dělám! :D

14 Marie Marie | Web | 27. ledna 2014 v 7:23 | Reagovat

Květuš, jídlo vypadá náramně, s chutí bych ochutnala. ;-) :-P
Já jsem dostala zástěru od Aničky k předloňským Vánoců a nemůžu si ji vynachválit. Takže se nedivím, že už jich máš sedm. ;-)  :-)

15 Jana Jana | Web | 27. ledna 2014 v 7:48 | Reagovat

Ahoj Květuško, dobrůtka vypadá báječně, také ji dělám.
Zástěrku jsi si ušila parádní a ještě i do zásoby. Poslední dobou je taky používám a nemůžu si na ně stěžovat :-D
Měj se krásně a dávej na sebe pozor :-)

16 Jarka Jarka | Web | 27. ledna 2014 v 9:52 | Reagovat

Víš to, že nemám ani jednu zástěru? Ale taky podle toho vypadám a nestačím si měnit trička. 8-O  :-D Ten receptík je prímovní, takové ty na jeden pekáč všechno a pak šup s tím na talíř mám moc ráda. Určitě ho vyzkouším. :-P

17 Alfirin Alfirin | E-mail | Web | 27. ledna 2014 v 13:33 | Reagovat

To vejce na konci pobavilo! :-D

18 Hanako Hanako | 27. ledna 2014 v 14:13 | Reagovat

Vypadá to dobře, vyzkouším. Ten brutvan mne zmátl, pekáček mám. Máš pěkný blog. :-)  :-)

19 Janka Janka | Web | 27. ledna 2014 v 22:45 | Reagovat

Vidíš, ty jsi nápaditá. Takovou dobrotu a ještě i v nové vlastnoručně ušité zástěře. Moc chválím!!! :-)  :-)

20 eri-cka eri-cka | Web | 28. ledna 2014 v 18:04 | Reagovat

Zástěrka se mi moc líbí :-) To se pak ve vaření lépe daří, když si ji kuchařinka sama ušije :-)

21 Hanka Hanka | E-mail | Web | 28. ledna 2014 v 19:04 | Reagovat

Ušila sis pěknou zástěrku, Květi. Já zástěry nepoužívám, a taky podle toho vypadám. ;-)  :-D
Tvůj recept mě zaujal, co nejdřív ho vyzkouším, bude to vítaná změna. :-) Možná i to srdíčkové vajíčko udělám, mám velkou formičku. ;-)
Měj se hezky! :-) Hanka

22 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 29. ledna 2014 v 10:31 | Reagovat

Dobrý nápad na jídlo. Moc se mně líbí, že jsi manželovi vytvarovala srdíčko. Je to krásné, pozorné :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama