Pekárna

5. února 2010 v 17:22 | Květa |  Kuchyně


Na Vánoce nám Slováci (dcera s manželem a jejich synem) nadělili pekárnu. Radost byla veliká, převeliká.Třikrát jsme pekli chleba, ale vždycky z toho byla jen bledá, bílá veka. Poradí mi někdo,
aby chleba měl střídku alespoň trochu podobnou chlebu? Nebo moje snažení bude naprosto marné?
Poraďte, prosím.........



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 5. února 2010 v 22:15 | Reagovat

Děvče já neporadím ale ke mě chodí na blog Blanka a tam radu dostaneš,také Vlasta by určitě poradila.Já přeji pohodu a spokojenost s pekárnou.

2 helena-b helena-b | Web | 5. února 2010 v 22:52 | Reagovat

Květo, vidím, že už máš první komentáře, ne jen ode mne. Blanka, ta má článek o domácí pekárně, jak říká Maruška, zkus to u ní. :-D

3 Květa Květa | Web | 6. února 2010 v 9:43 | Reagovat

Tak už jsem to zkusila, děkuji za radu oběma a budu čekat.

4 Vlasta Vlasta | Web | 6. února 2010 v 11:56 | Reagovat

Já mám pekárnu už skoro dva roky a peču chleba obden, na pečení používám pšeničnou celozrnnou muuku, žitnou mouku, špaldovou a jenom malé množství bílé pšeničné mouky. Droždí pouze sušené. Návod na slepičky ti pošlu, ale musíš mi napsat email pošlu ti taky můj oblíbený recept na chleba.

5 Květa Květa | E-mail | Web | 6. února 2010 v 13:57 | Reagovat

Vlasti, jsi moc hodná, že ses ozvala, budu se moc těšit na recept a návod na slepičky. Během dne vyfotím i moje ovečky, tak se potom podívej.

6 Blanka Blanka | Web | 6. února 2010 v 17:42 | Reagovat

Ahoj Květi.Tak receptík na chlebík,který nejčastěji peču já a který nám chutná-chleba z podmáslí.Používám normální hladkou mouku.350 ml podmáslí
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
500 g hladké mouky
1 lžička kmínu,lžička sušeného droždí,2 lžičky soli

7 Blanka Blanka | Web | 6. února 2010 v 17:44 | Reagovat

Je to jednoduché a fakt nám chutná.Četla jsem,že jsi začátečnice.Takže do pekárny se dává nejdříve všechno tekuté a pak to ostatní a pokud budeš chtít vyzkoušet pizzu,rohlíky,pletýnky,slaninovky,langoše...recepty najdeš u mně na blogu.Přeju hodně zdaru a pak dej vědět,jak se zadařilo :-)

8 Květa Květa | Web | 6. února 2010 v 18:46 | Reagovat

Blani dík za recept, já už jsem ráno trochu čučela na Tvůj blog, ale jen zběžně, takže vím, že tam máš dobroty, určitě vyzkouším a dám zprávu o výsledku

9 Maruška-z pohádky Maruška-z pohádky | Web | 11. února 2010 v 22:11 | Reagovat

[8]:No vidím,že Blanka nezklamala ani Vlasta.Tak ať se dílo podaří,přeji dobrou noc.

10 Květa Květa | Web | 13. února 2010 v 19:34 | Reagovat

Blani, tak jsem včera pekla podmáslový chleba, podle Tvého receptu. Musím říci, že se skutečně povedl. Je dobrý, respektive byl dobrý, už není. To chce jen zkoušet a nebát se. Dík.

11 Jitka Jitka | E-mail | Web | 19. února 2010 v 12:21 | Reagovat

Pekárna je neocenitelný pomocník. Využívám ji dost často, protože obchod máme 4km od chalupy a ne vždy je doma auto s řidičem. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama